ISSIQLIK IZOLATSIYASI UCHUN MAHALLIY HOM ASHYO MAXSULOTLARDAN MATERIAL OLISHNI TADQIQ QILISH - Tojiboyev , Jamshidbek Baxromjon o‘g‘li; Maxkamov , Aliakbar Baxodirjon o‘g‘li; Sharobiddinov , Saydullo O‘ktamjon o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
O‘zbekiston kompozitsiyani yaratishda kimyoviy bog‘lovchilardan foydalanish va turli darajadagi issiqlik o‘tkazmaydigan va qoplamali materiallar tadbiq etish. Ushbu maqsadga erishish uchun quyidagi asosiy vazifalar hal qilindi: Yaratishga zamonaviy yondashuvlar haqidagi ma’lumotlarni tahlil qilish va umumlashtirish turli xil yong‘inga chidamlilik keramikalarning issiqlik izolyatsion tuzilmalarini yaratish. Mintaqadagi mineral-xom ashyo bazasini rivojlantirish holati va imkoniyatlari va zich to‘lduruvchi va issiqlik izolyatsiyalovchi va qoplamani olish materiallar; tarkibi, tuzilishi va texnologik xossalarini o‘rganish.