QOPLAMALARNI MIKROSKOPIYA VA RENTGEN-FAZAVIY TAHLIL USULIDA TADQIQ QILISH ANALIZ - Kamolov , Jo‘rabek Jalol o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Turli ishlab chiqaruvchilar taklif qilgan quyosh suv isitgichlarining ma’lumotlar tahlili quyidagilarni ko‘rsatadi. Quyosh suv isitgichlarining samaradorligini baholash yutilish integral va ichki termal nurlanish qiymati bo‘yicha amalga oshiriladi. Tahlil shuni ko‘rsatadiki, yutilish integral qiymati 91 dan 95% gacha, ichki termal nurlanish qiymati esa 5 dan 10% gacha tashkil qiladi. Tajribalarimiz natijalari bilan taqqoslash (6-jadval) shuni ko‘rsatadiki, ushbu loyiha doirasida ishlab chiqilgan TiO2 – CuO i TiO2 – NiO tizimlari asosidagi selektiv yutib oluvchi qoplamalar ushbu ma’lumotlardan kam emas, hatto ba’zi parametrlar bo‘yicha bu ma’lumotlardan ham oshib ketadi.