O‘ZBEK VA INGLIZ BADIIY MATNLARIDA QIMMATBAHO TOSH VA MA’DAN NOMLARINING AYRIM USLUBIY XUSUSIYATLARI - Radjabova , Dilnoza Anvarovna (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek badiiy matnlarida qimmatbaho tosh va ma’dan nomlarining qo‘llanishi va ularninh uslubiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, qimmatbaho tosh va ma’dan nomlarining qo‘llanish xususiyatlarini aniqlashda badiiy mazmun yoki badiiy mazmunlar silsilasi – asarning g‘oyasi, asosiy konseptini aniqlashni maqsad qiladi.