MAVJUD QISHLOQ XO‘JALIK MASHINA UCHUN ENERGETIK VOSITA (TRAKTOR)NI TANLASHNI NAZARIY ASOSLASH, QUVVAT SARFI, ISH UNUMI VA YONILG‘I SARFI BO‘YICHA BAHOLASH - Qarshiboyev, Temur Nuraliyevich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Xorijiy kompaniyalar tomonidan keltirilgan yuqori unumli EurOpal 6 N 90 – 4 rusumli plug uchun maqbul energetik vositani (traktorni) tanlash va undan tuzilgan mashina-traktor agregatning yuqori ish unumdorligi va kam yonilg‘i iste’moli bo‘lgan aniq ish sharoitida ishlash qobiliyatlari ko‘pincha bunday agregatlarni tuzish va foydalanishdagi xatolar sababli to‘liq foydalanilmayotganligini inobatga olib, 3+1 korpusli EuroOpal 6 rusumli plug uchun maqbul traktor tanlab ulardan tuzilgan mashina traktor agregatini shudgorlash texnologik operatsiyani zarur sifati, yuqori ish unumi va kam yonilg‘i iste’molini ta’minlash usuli taklif qilingan.