MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI BADIIY-ESTETIK JIHATDAN RIVOJLANTIRISHDA TASVIRIY SAN’AT TURLARI BILAN TANISHTIRISHNING AFZALLIKLARI - Arslanova , Umidaxon Komiljon qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarni tasviriy san’at turlari bilan tanishtirish, fikrlash qobiliyatini, ko‘rish xotirasini, ijodiy tasavvurini, badiiy didini rivojlantirishga qaratilgan faoliyat hamda, bolalarni maktabga tayyorlashda tasviriy faoliyatga o‘rgatishning rasm chizish malakalarini egallash, keyinchalik maktabda tasviriy san’at va mehnat darslarini muvaffaqiyatli egallashlari hamda ushbu omillar natijasida bolalarning estetik jiha5tdan kamol topishlari haqida fikrlar keltirilgan.