EKOLOGIYALIQ MASHQALALARDI SHESHIWDE XALIQ ARALIQ SHERIKLIK - Tursınbaev, Muxamedali Baxıtbay ulı (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Insan turmıs iskerligi ushın qolaylı ekologiyalıq shárt-sharayat jaratıw, adamlardıń turmıslıq mápleri - salamatlıǵın támiyinlew, turaqlı ekologiyalıq jaǵdaydı payda etiw búgingi kúnniń eń aktual wazıypalarınan biri bolıp tabıladı. Keyingi jıllarda respublikamızda qorshaģan ortalıqtı qorǵaw salasında júdá kóp ilajlar ámelge asırıldı. Ásirese, mámleketimiz ǵárezsizlikke eriskennen keyin respublika húkimeti qorshaģan ortalıqtı qorǵaw, tábiyiy resurslardan aqılǵa say paydalanıw, bul boyınsha shet el mámleketler, shólkemler, awqamlar menen bekkem baylanıs ornatıw, olar menen ajıralmas sheriklikti kúsheytiw máselelerine bólek áhmiyet berip kelmekte. Sol sebepli usı maqalanıń túp maqseti ámeldegi ekologiyalıq mashqalalardı sheshiwde xalıq aralıq sheriklikti ámelge asırıwdıń áhmiyetin kórsetiwden ibarat.