МАХАЛЛИЙ ХОМАШЁЛАР АСОСИДА ҚУЙМАЧИЛИКДА БОҒЛОВЧИЛАРНИ ТАНЛАШ ВА ТАДБИҚ ЭТИШ - Жураев, Ш. Т; Жураев, А.Ф; Мухиддинов , Б.Ф (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Бугунги кун талаблари асосида бир вақтнинг ўзида илм-фан ва ишлаб чиқариш интеграциясини ўзида уйғунлаштирган ихтиролар, илмий ғоялар, инновациялар ва ишланмалар жамиятнинг ривожланишида муҳим ўрин тутиб бормоқда. Иқтисодиётнинг ҳар томонлама ривожини таъминлашда инсон ва ишлаб чиқаришнинг бир мақсад сари бирлашиши саноатнинг барча йўналишларида ўз аксини топган. Шундай соҳалардан бири Навоий машинасозлик заводидаги металларни қуйиш ва уларга ишлов бериш цехларидан бири ҳисобланади. Хозирда қуймачилиикда асосан икки турдаги этилсиликатлар ишлатилади ЕТС-32, ЕТС-40 рақамлар асосан SiО2 нинг миқдорини кўрсатади. Этил силикатлар асосида боғловчилар тайёрлаш асосан керамик қолипларда ва каллоид эритмалардан фойдаланилади