ABDULLA AVLONIY ASARLARIDA TARBIYANING ROLI - Xamrayeva, Dildora Ro‘ziyevna; Xonimova , Lobar Xolmamat qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Milliy uyg‘onish davri yetuk siymolaridan biri bo‘lmish, jadidchilik harakatining ko‘zga ko‘ringan vakillaridan biri Abdulla Avloniydir. Abdulla Avloniyning asarlariga e’tibor qiladigan bo‘lsak undagi asl mazmun ta’lim tarbiyaga qaratilganligi bilan e’tiborga sazovordir. Adibning “Turkiy guliston yoxud axloq” asari bu boradagi eng asosiylaridandir. Asarda axloq, xulq, yaxshilik va yomonlik, sabr, qanoat, sadoqat, adolat, zulm, itoat, nazofat, riyozat va hokazolar to‘g‘risida ko‘plab hikoyatlar keltirib o‘tilgan. Ushbu maqola Abdulla Avloniyning “Turkiy guliston yoxud axloq” asaridagi tarbiyaviy jihatlar bayon etilgan.