NOFILOLOGIK OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA CHET TILI O‘QITISH TIZIMINI OPTIMALLASHTIRISHDA AXBOROT-KOMMUNIKATSION TEXNOLOGIYALARINI QO‘LLANISH XUSUSIYATLARI - G‘afurova , Feruza Qahhor qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Maqola nolingvistik universitetlarda chet tilini o‘qitish tizimini optimallashtirishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish xususiyatlarini ko‘rib chiqishga bag‘ishlangan. Ishning maqsadi - keys metodining nazariy materialini, loyiha asosidagi tadqiqot ta’limi texnologiyasining xususiyatlarini, nolingvistik universitetlar talabalari uchun elektron o‘quv nashrlarini ko‘rib chiqish. Maqolada tahlil va taqqoslash kabi tadqiqot usullaridan foydalaniladi. Bu ishning dolzarbligi shundan iboratki, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari chet tilini o‘qitish tizimini optimallashtirishda ommabop yo‘nalish hisoblanadi. Muallif chet tilini o‘rganishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish chet tilini bilish darajasini oshiradi, chet tilida munozara olib borish qobiliyatini rivojlantiradi va chet tilida professional o‘qish malakasini oshiradi, degan xulosaga keladi.