HARAKATLI O‘YINLAR ORQALI O‘QUVCHILARNI JISMONIY SIFATLARINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Atamurodov Shodyor O‘ralovich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Bir xil yoshdagi va bir xil jismoniy rivojlanish, jismoniy tayyorgarlikka ega bo‘lgan o‘quvchi-yoshlarda jismoniy sifatlarning rivojalanishi har xil ekanligi ta’kidlangan. SHu sababli, jismoniy rivojlanishi va jismoniy tayyorgarligi har xil bo‘lgan o‘g‘il va qizlarda jismoniy sifatlarni tayyorlash uchun individual dasturlar tuzish, mashqlar majmuasini ishlab chiqish, dars jarayonida o‘quvchilarni jismoniy tayyorgarligini oshirish jismoniy tarbiya jarayonida dolzarb masalalardan biridir.