HARAKATLI VA XALQ MILLIY O‘YINLARIDAN FOYDALANISH ORQALI, 7-9 YOSHLI BOLALARNING JISMONIY SIFATLARINI OSHIRISH YO‘LLARI - Atamurodov Shodyor O‘ralovich, (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada o‘zbek xalq milliy o‘yinlari vositasida 7-9 yoshli bolalarning jismoniy sifatlarini tarbiyalash muammosi jismoniy madaniyat tizimida hamda, xalq pedagogikasida to‘liq holda maxsus tadqiqod predmeti bo‘lgan emas. Shu nuqtai nazardan qaraganda, mazkur ish bu muammoni ilmiy yo‘nalishda yechishga qaratilganligi bilan muhimdir