NAFSNING GLOBALLASHUVI - Bahriyeva Shahnoza Davronovna,; Rustamova Dilshodaxon, (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
O‘z nafsini tanib uni jilovlagan insonlar ko‘proq boshqa insonlarga manfaat yetkazadilar. O‘z nafsini tiyolmagan odamlar xar xil namaqbul ishlarga qo‘l uradilar. Ushbu maqolada ham ana shunday nafsini tiya olmagan va nafsiga qul bo‘lganlar haqida gap ketadi. Jamiyatda kishilar o‘rtasida bir-birini ko‘raolmaslik, hasad, xudbinlik kabi salbiy odatlarga barham topib, ularning o‘rniga bir-birovlariga insof va adolat qilish, mehr-muhabbat ko‘rsatish, o‘zaro hamjihatlikda yashashlik kabi yuksak insoniy fazilatlarni yoshlarimizga singdirish maqsadida fikrimizni bayon etdik.