БОЖХОНА ЧЕГАРА ПОСТЛАРИДА ФУҚАРОЛАР БИЛАН ИШЛАШДА ПРОФАЙЛИНГ УСУЛИДАН ФОЙДАЛАНИШ САМАРАСИ - Қодиров Мирзаакрам Собиржонович,; Мамаражабов Абдисамад Саидмурот ўғли, (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Бугунги кунда ривожланган ва ривожланаётган барча давлатларда ҳуқуқни муҳофаза қилиш органлари томонидан ўз функционал вазифаларини бажариш давомида миллий ва глобал хавфсизликни таъминлашда, хавфларни мониторинг этиш учун психология усулларидан бири бўлган профайлинг технологиясидан кенг фойдаланилмоқда. Шунинг учун муаллиф ушбу мақолада Ўзбекистон Республикаси божхона тизимида чегара божхона постларида хизмат фаолиятини ўтаётган божхона хизмати ходимлари томонидан фуқаролар билан мулоқот давомида профайлинг технологиясини қўллаш масалалари ҳақида сўз юритилган.