MORFOLOGIK SATHNING DIAXRON VA SINXRON ASPEKTI (“DEVON-UL LUG‘ATIT” TURK ASARI MISOLIDA) - Baxtiyorova , Sayyora Yo‘lchi qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada morfologik sathning diaxron va sinxron aspekti hodisalarini Mahmud Qoshg‘ariyning “Devon-ul lug‘atit turk” asari misolida tadqiq qilishdan iborat. Davr va zamon o‘tgani sayin shakl va ma’no o‘zgarishlari, sifat va maydon o‘zgarishlari yuz berishi haqida to‘xtalinadi.