TARIXIY ASARLARDA SHAYBONIYXON OBRAZI TALQINI - Rahimov, Zokirjon; Mamurova, Muhabbatxon Roʻzimatjon qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Mаqоlаdа о‘zbеk аdаbiyоtidagi tarixiy asarlarda, xususan, Pirimqul Qodirovning “Yulduzli tunlar” romani, Isajon Sultonning “Alisher Navoiy” romani, Sа’dullа Siyоyеvning “Dаshti qipchоq lоchini yоxud Muhаmmаd Shаybоniyxоn” qissаsidа Shаybоniyxоn obrazi tahlil qilingan.