ЯЪҚУБИ ЧАРХИЙНИНГ ҲАМЖИҲАТЛИК ТЎҒРИСИДАГИ ИЖТИМОИЙ-СИЁСИЙ ҚАРАШЛАРИ - Зойиров , Эркин Халилович (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ушбу мақолада Яъқуби Чархийнинг “Рисола дар маноқиб ва ақоид” асари асосида нақшбандия фаолиятининг ижтимоий-сиёсий масалаларига таҳлил қилинган бўлиб, рисола ўзбек тилида биринчи марта таржима ва фалсафий таҳлил қилинган. Шунингдек, мақолада Яқуб Чархи томонидан илгари сурилган ҳукмдорларнинг давлат бошқарувини такомиллаштиришга оид ғоялари, фикрлари ҳамда таклифлари ижтимоий-фалсафий ўрганилган.