ALLERGEN DARAXTLAR VA ULARNI INSON ORGANIZMIGA TA’SIRI - Abdurashidova , Nilufar Shuhrat qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Bizga ma’lumki tabiatni o‘simliklarsiz tasavvur etib bo‘lmaydi. Ular orasida ayniqsa daraxtlarning o‘rni nihoyatda katta. Daraxtlar tabiatda havoni tozzalash, kislarod bilan boyitish vazifalarni ham bajaradi. Lekin tabiatda mavjud bazi daraxtlarning turlari insonlarda turli xil allergik kasalliklarni keltirib chiqaradi. Daraxtlarning allergik hususiyati ulardan ajraladigan gul changlariga bog‘liq.