BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIGA GEOMETRIK ELEMENTLARNI O‘RGATISH METODIKASI - Nabijonova , Feruza (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Bilamizki, ayni paytda bilim olib kelayotgan yosh avlodga samarali ta’lim-tarbiya berish ustuvor vazifalardan biri bo‘lib kelmoqda. Bu borada qilinayotgan ishlarning yaqqol dalili sifatida 2023-yilning “Insonga e’tibor va sifatli ta’lim” yili deb nomlanganligida ham ko‘rishimiz mumkin. Qilinayotgan ishlar zamirida o‘quvchilarga ta’lim berayotgan pedagoglarga yuklatilgan vazifa ancha mas’uliyatlidir. Bugungi kunning o‘qituvchisi har bir berayotgan bilimiga yanada diqqatliroq bo‘lishi lozim. Ushbu maqolada hozirgi kunning zamonaviy o‘qituvchisi uchun zarur bo‘lgan metodlar va ma’lum bir fan yuzasidan kerakli bo‘ladigan o‘rgatish texnologiyalari haqida so‘z boradi.