“ЛИСОН УТ ТАЙР” ДОСТОНИДА ВАЗН, СЎЗ, УСЛУБ ВА РИТМИК БЎЛАКЛАР ТАҲЛИЛИ - Karimova , Yulduz Baxtiyorovna (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Мазкур мақолада Алишер Навоийнинг “Лисон-ут тайр” достонида вазн, сўз, услуб ва ритмик бўлаклар таҳлил этилган бўлиб, бу асар ўзининг поэтик фигуралари, тасвир усуллари ва ифода воситалари билан бадиий баркамол асар ҳисобланади. Чунки муаллиф классик адабиётнинг асосини ташкил этган шеърий санъатлардан моҳирона фойдаланган, ифода воситаларини тартиб билан занжир шаклида байтлар таркибига сингдириб, ўзига хос поэтик яхлитлик ярата олганлиги ҳақида фикр юритилади.