BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARI UCHUN ELEKTRON LUGʻATLAR YARATISHNING METODIK ASOSLARI - Quvondiqov , Shamshodjon Husniddin o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Axborot kommunikatsion texnologiyalari rivojlangan bugungi davrda bosma shakldagi lug‘atlarga nisbatan elektron lug‘atlardan foydalanish samarali hisoblanadi. Elektron lug‘at yaratish ichki va tashqi aloqalar yig‘indisidagi murakkab tizimni loyihalash va uning tarkibiy qismlarini tashkil etishni o‘z ichiga oladi. Shuning barobarida, ayni paytda elektron lug‘atni loyihalash bosqichlarining yagona qat’iy tizimi mavjud emas. Shuningdek, elektron lug‘at tuzishning muhim bosqichlari texnologik va konseptual bo‘lib, bu tuzuvchidan alohida ahamiyatli yondashuvni talab qiladi. Ushbu maqolada lug‘atlar, elektron lug‘atlarni yaratish va ulardan foydalanish bo‘yicha tadqiqot olib borgan olimlarning ilmiy izlanishlari tahlil qilingan hamda O‘zbekiston sharoitida mavjud elektron lug‘atlar o‘rganilgan. Shuningdek, boshlang‘ich sinf darslarida elektron lug‘atlardan foydalanishning samaradorligi ko‘rsatib berilgan.