FRANSUZ TILIDA O‘ZLASHTIRMA NUTQ VA UNING IFODA USULLARI - Sayfullayev, Baxshillo Nematulloyevich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Maqola kommunikativ maqsad kategoriyasining muhim yo‘nalishlaridan biri o‘zga nutq va uning ifoda usullaridan biri bo‘lgan o‘zlashtirma nutqning fransuz tilida qo‘llanilishiga bag‘ishlangan. Unda asosan diqqat e’tibor o‘zlashtirma nutq (le discours indirect)ning matniy xususiyatlariga qaratilgan. Shu bilan birga fransuz tilida o‘zga nutq turlarining funksional-semantik xususiyatlariga izoh berilgan.