OT KUL’TI VA U BILAN BOG‘LIQ O‘ZBEKISTONDAGI ARXEOLOGIK TOPILMALAR TALQINIGA DOIR - Murodaliyev, Raxmonali Xaydarali o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Maqolada ot kul’ti, uning qadimgi davr ko‘mish udumlariga ta’siri va o‘zbek xalqi turmushi va diniy dunyoqarashida tutgan o‘rni haqida so‘z yuritilgan. Arxeologik tadqiqotlar davomida qayd etilgan ot va ot anjomlari bilan bog‘liq ko‘mish an’anasi mamlakatimiz hududida “ilk ko‘chmanchilar” davridan mavjud bo‘lib, ilk o‘rta asrlarda ko‘chmanchi turkiy xalqlar bilan birga uning yangi to‘lqini kirib keladi. Ot bilan bilan bog‘liq diniy udumlar transformatsiyaga uchrab bugungi kunimizgacha yashab kelmoqdadir.