SOG‘LOM TURMUSH TARZI MADANIYATINI SHAKILLANTIRISHNI GENDER XUSUSIYATLARI - Sirojiddinova, Soxiba Mamasidiqovna; Sodiqova, Feruza Abdulazizovna (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Sog‘lom turmush tarzi ko‘p qirrali tushunchadir, ammo uning tanani mustahkamlash va patologiyalarning rivojlanishining oldini olishga qaratilganligini tushunish muhimdir. Buning uchun siz sog‘lom ovqatlanishni, mo‘tadil jismoniy faoliyatni birinchi o‘ringa qo‘yish, uyqusizlik va dam olish rejimlariga qat’iy rioya qilish, yomon odatlarni tashlab, fikr va his-tuyg‘ularingizni nazorat qilishni o‘rganish lozim.