MUZEY TUSHUNCHASI HAMDA JAHONDAGI ILK MUZEYLAR TARIXI - Jo‘rayeva , Muxlisa Orifjonovna (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Madaniy-ma’rifiy muassasa sifatida ommaning ijtimoiy ehtiyojlarini qondirish, ularni ma’naviy kamolotga yetkazishning asosiy vositalaridan biri muzeylar hisoblanadi. Ushbu maqolada aynan muzey tushunchasining tub mohiyati, mazmuni hamda dunyo muzeylarining dastlabkilari haqida ma’lumot berilgan.