DUNYODA VA O‘ZBEKISTONDA MICE TURIZMINING RIVOJLANISHI TAHLILI - Ergashev, Shoxrux Jamolovich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Mazkur maqolada MICE turizmi orqali boshqa turizm turlaring rivojlanishi va uning ahamiyati, mintaqalar iqtisodiyotini o‘sishida asos bo‘lishi, MICE turizmiga bo‘lgan talab va uni rivojlantirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan ishlar tahlil etilgan. Rivojlangan dunyo mamlakatlarining ilgo‘r tajribasi asosida mintaqamizda MICE turizmini rivojlantirsh bo‘yicha takliflar berilgan. MICE turizmi yangi rivojlangan turizm turi bo‘lib bu hozirgi kunda butun rivojlangan davlatlarda keng ko‘lamda foydalanilmoqda.