«YOSH» TUSHUNCHASI LINGVISTIK TALQINI - Axrorova, Ruzixon Usmonovna (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Mazkur maqolada inson yosh davrining dunyo tilshunos olimlari tomonidan lingvistik jihatdan qilingan ba’zi tahlillari, fikr va mulohazalari hamda ularning olib borgan ilmiy izlanishlari qisqacha yoritib berilgan bo‘lib, unda «yosh davr»lari xilma-xil madaniy-tarixiy, ijtimoiy, semiotik, yoshga oid va boshqa omillar bo‘lgan noaniq to‘plamni hosil qilishi, va bu omillarning hammasi jamiyatning «yosh» strukturasini, u yoki bu yosh guruhlarining o‘ziga xos xususiyatlarini hamda ularga baho beruvchi munosabatni anglashga ta’sir ko‘rsatishi, shu bilan birga, turli lingvomadaniy guruhlarda yosh haqida qandaydir stereotip tasavvurlar mavjud bo‘lib, ular turli milliy tillarda o‘z ifodasini topganligi, bunday stereotip obrazlarni o‘rganishda har xil tipdagi: leksikografik, matnga oid, diskursiv manbalarga hamda tajriba ma’lumotlariga tayanish lozimligi haqida ma’lumotlar berilgan.