NASRULLOXON-BUXORO AMIRI - Ro‘zmetova, Guli Davronbek qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada Nasrulloxonning Buxoro amirligi taxtiga kelishi, Xiva va Qo‘qon xonliklari va Rossiya bilan munosabatlari, Shahrisabzga qilgan yurishi va uning harbiy islohotlari haqida yoritib berilgan.