MADANIYATLARARO MULOQOT TURLARI VA XUSUSIYATLARI - Abdunazarov, Feruz Kuchkorovich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
“Madaniyat” so‘zi turli fanlarda turli xil ma’nolarni anglatadi va hayotdagi dastlabki ijtimoiylashuvimizning bir qismi sifatida madaniyat orqali har birimiz dunyoda muloqot qilish, harakat qilish, fikrlash, obyektlar va vositalardan foydalanish usullarini o‘rganamiz. Ushbu maqolada til, madaniyat, muloqot turlari, kommunikatsiya turlari va ularning xususiyati, madaniyatga moslashish, madaniaytlararo to‘siqlar va to‘qnashuvlar kabi masalalar yoritilgan. Hozirgi kunda tilshunoslik ilmida barchaning e’tiborini tortayotgan til va madaniyat tushunchasi bilan bog‘liq bo‘lgan ligvokulturologiya masalalari ko‘pchilik olimlar tomonidan tadqiq etilayotgan bo‘lsa-da, biroq o‘z yechimini topgan emas. Mazkur maqola ayni mana shu masala – tilshunoslikning yangi sohasi, chet tilini o‘qitish jarayonida madaniyatlararo munosabatiga qaratilganligi bilan e’tiborlidir.