PROYEKSION CHIZMACHILIKDA BUYUMNING IKKI KO‘RINISHI BO‘YICHA UCHINCHI KO‘RINISHINI AutoCAD DASTURI YORDAMIDA CHIZISH METODIK TAHLILI - Jo‘rayev, Davron Amir o‘g‘li; Muhammadiyev , Elyor To‘lqinovich; Abdiraxmanov, Sardor Normuhamadovich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Bu maqola yordamida talabalar AutoCAD dasturi bilan ishlash, uni buyruqlaridan foydalanish, chizmalarni bo‘yash, qirqim yuzasini shtrixlash, chiziq turlarini, rangini, qalinligini o‘zgartirish va shu kabi amallarni bajarishni o‘rganadi. Bundan tashqari maqolada proyeksion chizma tanlab olingan va shu chizmani yechilish algoritmi ketma-ketlikda tushuntirilgan. Quyida keltirilgan ma’lumotlar asosida talabalar chizmachilik fanlariga bo‘lgan bilimlarini oshirib, ko‘nikmalar hosil qilishiga yordam beradi.