ЧОДАК КОНИГА ҚАРАШЛИ ЧИҚИНДИ НАМУНАЛАРИНИНГ КИМЁВИЙ ТАРКИБИ - Хакимов, Камол Жўраевич; Соатов, Бекзод Шокир ўғли; Эшонқулов, Учқун Худойназар ўғли (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Чодак конига қарашли конлардан қазиб олинган рудалар 3 босқичли майдалаш жараёнидан ўтади. Майдаланиш жараёнидан ўтган рудалар тегирмондан ўлчами 0,074 мм ни 80 % ни ташкил этгунича майдаланади. Сўнгра майдаланган руда Чодак конига қарашли олтинни бойитиш фабрикасига цианлаш усули билан агрегатларда хаво ёрдамида эритмага ўтказилади. Бироқ цианлаб эритиш жараёнида эритмага ўтмай қолган қолдиқларнинг таркибидаги олтин ва кумуш техноген чиқинди сифатида махсус ағдарма чиқиндихоналарда йиғилиб келинган.