ЁЗМА МАНБАЛАР ВА АРХЕОЛОГИК МАТЕРИАЛЛАРДА ЭФТАЛИЙЛАР ДАВЛАТИ ТАРИХИНИНГ АКС ЭТИШИ - Рахматова, Малика Шерзодовна; Камолов, Жаҳонгир Мамасидиқович (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ушбу мақолада Эфталийлар давлатчилигига оид ёзма ва моддий манбалар ҳақидаги маълумотлар ўрин олган бўлиб, бунда араб, форс, византия, хитой ва сурия ёзма манбалари, шунингдек илк ўрта асрларда мавжуд бўлган Марказий Осиё ҳудудидаги археологик объектлар ва уларнинг Эфталийлар ҳаётида тутган ўрни очиб берилган.