ПОРШЕНЛИ ИЧКИ ЁНУВ ДВИГАТЕЛЛАРНИ ЯРАТИЛИШ ТАРИХИ - Ачилов , Вадим Эльмурадович (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ички ёнув двигатели ёнилғини ёқиш ҳисобига механик энергия ҳосил қилишга мўлжалланган иссиқлик машинаси тушунилади. Бунда ёнилғининг ёнишида иссиқлик ажралиб чиқишга олиб келувчи химиявий реакциялар ва ажралган иссиқликнинг механик ишга айланиши цилиндр деб аталган иш органига амалга оширилади. Цилиндрнинг ичида поршень харакатланади, шу сабабли ички ёнув двигателлари поршенли двигателлар деб аталади.