GADOIY G‘AZALLARIDA YOZ FASLI TASVIRI - Askarova, Zebiniso Akbar qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada XV asrning yetuk shoiri Gadoiy ijodidagi yoz tasviri o‘rganiladi.Unda shoir lirikasidagi yoz fasli bilan bog‘liq she’rlar tahlili orqali Gadoiy peyzajning mohir ustasii ekanligi haqida fikr yuritildi. Bu esa bizga Gadoiy she’riyatining o‘ziga xos xususiyatlari, uning badiiy mahorati haqida muayyan xulosalarni ifodalash imkonini beradi.