QONUNCHILIK IJROSI USTIDAN PROKUROR NAZORATINI TASHKIL ETISH - Hamzayev , Tillobek; Utemuratova , Sapargul Shamshetova (Innovative Development in Educational Activities, 2022)
Prokuror nazoratini davlat faoliyatining mustaqil, o‘ziga xos turi ekanligi, boshqa hech bir davlat idorasi, tashkiloti, jamoat tashkilotlari, yoinki, boshqa huquqni muhofaza qiluvchi organlari, shuningdek, mansabdor yoki jismoniy shaxslari amalga oshira olmasligi. Qonunlarni aniq va bir xilda nazoratni prokuratura organlari amalga oshirishi.