O‘ZBEK, INGLIZ VA QORAQALPOQ TILLARIDA MILLIYLIKGA YO‘NALTIRILGAN NUTQ TAKTIKASI SIFATIDA TILAK VA ILTIFOT - Turdiyeva , Roza (Innovative Development in Educational Activities, 2022)
Ushbu maqolada o‘zbek, ingliz va qoraqalpoq tillarida tilak va iltifotning nutq taktikasi hamda ularning o‘zaro bir biriga o‘xshashligi va farqlari tahlil qilingan. Odamlarning nutqiy xulq-atvori xususiyatlari, xushmuomalalik masalasining madaniyatlararo muloqotida o‘rni ta’kidlab o‘tilgan.