MASALALARNI YECHISHDA MATEMATIK FIZIKANING TESKARI MASALALARI KLASSIFIKASIYASI - Kazimbetova , Muxabbad Maxsetbaevna; Tursinbekova, Inabat Joldasbekovna (Innovative Development in Educational Activities, 2022)
Bu maqolada sonli usullarda korrekt emas va teskari masalalarni klassifikasiyasining ayrim g‘oyalarining qisqacha mazmuni keltiritgan. Bugungi kunda samarodor algoritmlarni ishlab chiqishda eng qiziqarli natiyjalar boshqa ilmiy fanlar, ayniqsa ekologiya va zamonaviy matematikaning maxsus bo‘limlariniing nazariy natijalarini jalb qilish bilan bog‘liqligini ta’kidlaymiz. Murakkab tizimlarni loyihalash va o‘rganishda optimallastırılgan bayonotida bir qator masalalarni amaliy yechish zarurligi algoritmik ta’minotni ishlab chiquvchilarni eng yaxshi yechimlarini topish uchun ekologik mexanizmlardan foydalanishga olib keldi.