TASVIRIY SAN’AT VA UNING MOHIYATI, TUR VA JANRLARI - Tog‘ayev , Keldiyor Xamidovich (Innovative Development in Educational Activities, 2022)
Ushbu maqolada tasviriy san’atning hozirgi kunda tutgan o‘rni va tasviriy san’at va uning mohiyati, tur va janrlari haqida ma’lumot berilgan. Aslida san’atning turlari juda ko‘p. Ular badiiy adabiyot, musiqa, tasviriy san’at, teatr, kino, xoreografiya, me’morchilik, amaliy bezak kabi boshqa san’at turlari ham mavjuddir. Odatda, haqqoniy borliqni tasviriy obrazlarda, shakllarda fazoviy kenglikda yoki tekislikda (qog‘oz yuzasida) aks ettiradigan san’at tasviriy san’at deb ataladi. Tasviriy san’at tushunchasi keng ma’noga ega. Rassom tasviriy san’at bo‘yicha ijod qilar ekan u bu yo‘nalishning tur va janrlarini bilmasligi tasviriy san’atning haqiqiy ijodkori bo‘la olmasligidan dalolatdir.