МЕТАННИ КАТАЛИТИК ОКСИХЛОРЛАШ РЕАКЦИЯСИНИНГ КИНЕТИК ҚОНУНИЯТЛАРИ - Файзуллаев , Н.И; Жавҳаров , Ж (Innovative Development in Educational Activities, 2022)
Ишда метанни каталитик оксихлорлаш реакциясининг кинетик қонуниятлари (CuCl2)x ∙ (KCl)y ∙ (ZnCl2)z ∙ (MnCl2)k катализаторида, дастлабки моддаларнинг N2:CH4:HCl: O2 = 5:12:2:1 моль нисбатида ва 0,1 МПа босимда ўрганилган. Ўтказилган тадқиқотлар натижасида метанни оксихлорлаш реакциясини ўтказишнинг қуйидаги мақбул шароити аниқланди: катализатор таркиби, (CuCl2)x∙(KCl)y∙(ZnCl2)z∙(MnCl2)k, катализатор фракцияларининг ўлчами 0,7÷1,2 мм, P=0,1МПа, газлар оқимининг тезлиги 17,2 л/соат, контакт вақти 0,8 сек, оқимнинг чизиқли тезлиги 10,2 см/сек.