TARIYX PÁNLERIN OQITIWDA INFORMACIYALIQ KOMMUNIKACIYA TEXNOLOGIYALARINAN PAYDALANIW NATIYJELILIGIN ASIRIWDIŃ TEORIYA HÁM ÁMELIYATTAǴI JAǴDAYI - Xojametov Gulmurat (Innovative Development in Educational Activities, 2022)
Maqalada joqarı oqıw orınları studentlrine tariyx pánin oqıtıwda zamanagóy texnologiyalardan paydalanıw natiyjeliligin asırıw, tariyxni oqıtıwda informaciyalıq kommunikacia texnologiyalarınan paydalanıw, oqıtıwdıń global informaciyalasıw menen óz-ara muwapıqlasıwı joqarı oqıw ornında jeke pánler boyınsha shınıǵıwlardı ayrıqsha, standart bolmaǵan forma hám metodlar járdeminde shólkemlestiriw zárúriyatı, bilimlendiriw texnologiyalarınıń ulıwma xarakteristikası, tarıyx pánlerin oqıtıwda blok-modul, joybar, rawajlandırıwshı, mashqalalı hám interaktiv bilimlendiriw texnologiyalarınıń ornı, informaciyalıq kommunikaciya texnologiyalarınan paydalanıwdıń áhmiyeti ayrıqshalıqlar, onıń bilimlendiriw tarawına tásiri hám tálim processinde IKTnan paydalanıw abzallıqları haqqında sóz baradı.