PEDAGOGIK SOHADA ETIKETNING MUHIMLIGI - Suvonova, Shaxinabonu Usmonqulovna; Yusupova, Zebiniso Alisherovna; Burxanova, Mamura Gulyamovna (Innovative Development in Educational Activities, 2022)
“Kasb etikasi” fani bo‘lajak o‘qituvchilarning pedagogik odob-axloqini shakllantirishda muhim ahamiyatga ega, chunki u nafaqat kasbiy-pedagogik etikaning nazariy asoslarini o‘rganishni, balki tegishli me’yoriy hujjatlarni tahlil qilishni ham o‘z ichiga oladi. o‘qituvchi, o‘qituvchining axloq kodeksi, o‘qituvchining sha’ni va xizmati kodeksi, o‘qituvchining kasbiy etikasi va rasmiy xulq-atvori va boshqalar. Kasbiy me’yoriy hujjatlar talabalarga kasbiy jamiyatga kirish va eng muhimi, kasbiy o‘sish uchun axloqiy me’yorlar va xulq-atvor qoidalariga rioya qilish talabini ko‘rsatishi kerak.