HUNARMANDCHILIK SEKTORI – XIZMAT KO‘RSATISH TARMOG‘I SIFATIDA - Ruziyeva , Gulinoz Fatilloyevna; Zaripova , Dildora Fatxuddinovna (Innovative Development in Educational Activities, 2022)
Hunarmandlik — milliy-anʼanaviy mayda tovar ishlab chiqarish, oddiy mehnat qurollari yordamida yakka tartibda va qoʻl mehnatiga asoslangan sanoat turi, shunday mahsulotlar tayyorlanadigan kasblarning umumiy nomi. Hunarmandchilik faoliyatining asosiy 34 yo‘nalishi mavjuid bo‘lib, bugungi kunda buy o‘nalishlar bo‘yicha faoliyat olib borayotgan hunarmandlarga keng imkoniyatlar yaratib berilmoqda, hunarmandlarning milliy katalogi tuzulib bu katalogdan o‘rin olgan hunarmandlarga soliq intiyozlari joriy etilgan. Turizm sohasida faoliyat yuritayotgan hunarmandlar reestri yuritilib, hunarmandchilik faoliyatining turizm bilan bog‘liqligi yana ham ortib bormoqda.