AKSIZ SOLIG‘INI UNDIRISH MEXANIZMLARINI SOLIQ TIZIMIDA SAMARALI FOYDALANISH YO‘LLARI - Almanov , Xurshid Ismoilovich (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Ushbu maqolada mamlakatimiz mustaqillika erishgandan keyingi bosqichda soliq siyosatidagi keng ko‘lamli o‘zgarishlar va bugungi kunga qadar soliq siyosatidagi evolutsion rivojlanish bosqichlariga chuqur to‘xtalib o‘tilgan. Xususan, Aksiz solig‘ini undirish mexanizmlarini soliq siyosatini samaradorligini baholash bo‘yicha ilmiy-uslubiy va amaliy yondashuvlar ko‘rib chiqish jarayonida uning tarkibiy qismlari alohida tahlil qilingan va YaIM hamda soliq yuki ko‘rsatkichlari ta’sir dinamikasi birgalikda o‘rganib chiqilgan.