HARBIY PEDAGOGLARNI KASBIY KOMPETENTLIGINI SHAKLLANTIRISHNING METODOLOGIK ASOSLARI - Usmanov , Xakimjon Xusanovich (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Ushbu maqolada harbiy xizmatchilarning o‘quv jarayonida kasbiy kompetentligini shakllantirish uchun real hayotda va kasbiy amaliyotda asosiy kompetentligini qo‘llash qobiliyatiga ega bo‘ladigan oliy harbiy ta’lim myassasalari professor-o‘qituvchilari tarkibini va ularning malakasini oshirish imkoniyatlaridan keng foydalanish to‘g‘risida so‘z boradi. Shuningdek,o‘quv jarayonida kompetentli yondashuv, harbiy xizmatchilarning kasbiy va boshqa shaxsiy sifatlarini shakllantirishga yo‘naltirilgan metodlar, ularning intellektual salohiyati va jangovar qobiliyatlarini oshirish imkonini haqida ham fikr yuritiladi.