TURKIY ADABIYOTDA ILK ZOHID OBRAZI - Omanboyeva , Aziza Doniyor qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Tasavvuf ta’limotida shariat bosqichi vakili bo‘lmish zohidlar badiiy adabiyotda ham ilk yaratilgan tasavvufiy obrazlardandir. Zohid komillik siridan xabar beruvchi obrazdir. Ushbu maqolada uning tasavvufiy obrazlar orasidagi roli haqida so‘z boradi.