TA’LIM SIFATINI OSHIRISH — YANGI O‘ZBEKISTON TARAQQIYOTINING GAROVI - Rasulova , Dilfuza Rustamovna (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Mazkur maqolada O‘zbekistonning yangilanayotgan ta’lim tizimi va bu tizimning mamlakatni ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyotidagi rolini tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’lim sifatini oshirish Yangi O‘zbekistonning umumiy taraqqiyoti va global raqobatbardoshlikka erishishdagi ahamiyati qay darajada muhim ekanligi yoritiladi. Maqolada ta’lim tizimini isloh qilishning hozirgi bosqichlari, shu jumladan ta’lim muassasalarining moddiy-texnik bazasini mustahkamlash, o‘qituvchilarning kasbiy malakasini oshirish, shuningdek, ta’lim mazmunini zamonaviy talablarga moslashtirish kabi jarayonlar tahlil qilinadi. Jumladan, maqolada O‘zbekistonning ta’lim tizimida amalga oshirilayotgan innovatsion yondashuvlar, xususan raqamli texnologiyalarning ta’lim jarayoniga integratsiyasi, ta’limning inkluzivligini oshirish va xalqaro hamkorlik orqali ta’lim sifatini yaxshilash bo‘yicha chora-tadbirlar muhokama qilinadi. Bu islohotlar natijasida mamlakatning ijtimoiy va iqtisodiy taraqqiyoti uchun zarur bo‘lgan yuqori malakali kadrlar tayyorlashga qaratilgan strategiyalar va dasturlar tasvirlanadi. Maqola, O‘zbekistonning ta’lim tizimini takomillashtirish orqali erishilgan yutuqlar va kelajakdagi rejalarning tavsifi bilan yakunlanadi.