AMALIY TOPSHIRIQLARNI BAJARISHDA MOBIL TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH METODIKASI - Ismoilova , Mahsuma Narziqulovna (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Zamonaviy ta’lim tizimi shakllanayotgan bir davrda raqamli texnologiyalardan amaliyotda foydalanish, virtual texnologiyalarni ommalashtirish, ta’limning yangi metodik modellarini yaratish va ularni ta’lim jarayonida qo‘llashga alohida e’tibor qaratilmoqda. Bu esa, o‘z navbatida, ta’lim sifatini tubdan yaxshilashga, belgilangan o‘quv dasturlarining o‘quvchilar tomonidan to‘la bajarilishiga, o‘quvchilarning shaxsiy qiziqishlarini ortirishiga xizmat qiladi. Ayni paytda o‘quvchilarni dars jarayonida mobil texnologiyalardan samarali foydalanish madaniyatini shakllantirish dolzarb muammolardan biri sifatida tahlil qilinmoqda. Bu kabi muammolarni yechimi sifatida, o‘quvchilarning mobil texnologiyalardan foydalangan holda fanlarni, shu jumladan amaliy topshiriqlarni o‘rgatish metodikasini ishlab chiqish orqali erishish mumkin. Ushbu maqolada sinf sharoitida amaliy topshiriqlarni bajarishda foydalaniladigan mobil texnologiyalarga asoslangan o‘qitish metodlarining maqsadi, foydalanish shartlari, o‘qituvchi va o‘quvchi faoliyati, kutiladigan natija va unga erishish mezonlari haqida fikr yuritilgan.