MAHOBATLI RANGTASVIR ASARLARIDA KOMPOZITSIYA - Mannopov , Farxod Abdujabborovich (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Maqola mahobatli rangtasvir san’ati kompozitsiyasi haqida bo‘lib, predmetlarni ishonarli joylashtirish, figuralarni guruhlashtirish, g‘oyaviy markazni topish, tomoshabinni asosiy e’tiborini tortadigan bo‘lishi va har bir figura yoki detal o‘zini umumiy g‘oyasi ichida alohida ahamiyatli o‘rnini topishi va barcha vaziyat mavzuni ochib berishi haqida.