JAMIYATDA SHAXSLAR ARO MUNOSABATLARDA AXLOQNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Normatov , Sanjar Abdug‘ani o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Axloq, insonning muloqot madaniyati va rivojlanishi bilan ham uzviy bog‘liqdir. Bu ma’noda dinning uyg‘unligi asosida shaxs muloqot madaniyatining umumiy va xususiy jihatlarini tadqiq qilish lozimdir. Turli fikr va qarashlar mavjud bo‘lib, ularning asosiy mohiyatini talqin muhimdir. Axloq ham muloqot kabi ko‘p qirrali tushuncha bo‘lib, uni turli shaxslar va madaniyatlarda turlicha tushunish va tariflash mumkin.