DASTLABKI AYIRBOSHLASH VOSITASI – QADOQTOSH - Hursanaliyev, Nodirbek Raxmatali o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
ushbu maqolada Namangan viloyat tarixi va madaniyati davlat muzeyida saqlanadigan girya (tarozutoshi) asosida eneolit va bronza davriga oid ayiriboshlash va savdo uchun foydalanilgan vositalar haqida to‘xtalib o‘tilgan. Shu bilan birga qadoqtoshlari tarixi va arxeologiyasi to‘g‘risida ma’lumotlar berilgan.