TA’LIMDA MAKTAB VA OTA-ONALAR HAMKORLIGI - Isxakov , Xusniddin Mirqunduzovich (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Ush bu maqolada oila va maktab hamkorligi tizimini rivojlantirish haqida. Oila va maktab bolalar hayotidagi ikkita markaziy muhitdir. Shuning uchun ularning hamkorligi ta’limning muhim omili sifatida qaraladi. Ta’lim natijalari, motivatsiya va ularning salomatligiga bu ikki markaz o‘rtasidagi kolobaratsiya katta ta’sir ko‘rsatadi. Hozirgi kunda uy va maktab ta’lim hamkorligidagi potensial keskinlikni ko‘rsatadi, chunki maqsadlar, vakolatlar va ta’limdagi rollarga oid turli fikrlar nizolarga sabab bo‘lmoqda. Bu maqolada ota-onalarning maktablar bilan hamkorlik qilish bo‘yicha tajribasi, ehtiyojlari va talablari haqida hamda ota-onalarning umumiy qoniqish darajasi, ularning farzandlari maktabdagi hissiy farovonligi, hamkorlik sifati maktab va o‘qituvchilarga bo‘lgan ishonch bilan bog‘liq masalalr muhokama qilingan.